fbpx
skip to Main Content

 

Nedenfor har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål (FAQ).

 

TRAFIKALE ÆNDRINGER OG LOGISTIK

Hvordan kommer jeg nemmest til Cykelstafetten Rudersdal?

Det vil være vanskeligt at finde P-pladser tæt på Geels Bakke, så vi anbefaler samkørsel eller brugen af S-tog til enten Virum eller Holte Station. Fra begge stationer er der kort afstand til start- og målområdet. Der vil på et senere tidspunkt blive annonceret oversigt over tilgængelige P-pladser i området.

Vil der ske trafikale ændringer for borgerne i forbindelse med afviklingen?

Alle borgere vil have mulighed for at komme til og fra deres bolig under hele løbsperioden – også med bil. Der må dog påregnes længere transporttid som følge af ensretninger af nogle veje.

Alle trafikale ændringer den 4. Juni 2017 vil blive annonceret på Rudersdals Kommunes hjemmeside i god tid samt i lokalpressen.

OM SIKKERHEDEN

Er det sikkert at deltage og køre på VM-ruten?

Sikkerheden har vores højeste prioritet. VM-ruten vil være delvist afspærret og højre vejbane hele ruten rundt vil være sikret for deltagerne. 40 uddannede trafikofficials og 30 MC Marshalls vil følge løbet på nærmeste hold og sikre en forsvarlig og smidig afvikling.

Rigspolitiets Idrætsforening er teknisk partner og vil stå for den praktiske afvikling samt sikkerheden.

Hvem viger for hvem? Er der nogen som har forkørselsret?

Alle skal tage hensyn til de andre deltagere på ruten. De hurtige skal være opmærksomme ved overhalinger og de lidt langsommere skal være opmærksomme og gerne holde til højre, så der er plads til overhalinger.

Er der noget jeg skal være specielt opmærksom på omkring sikkerheden?

Der køres på eget ansvar og det er op til ALLE deltagere at tage hensyn til hinanden. Desuden SKAL anvisninger fra officials altid følges.

OM DELTAGELSE

Hvilken cykel kan jeg køre på?

Du skal have en cykel med velfungerende bremser. Det vil desuden være en god ide at få den tjekket inden start. Man må ikke køre på tricykel eller med enkeltstarts styr.

Er løbet kun for dem, der ikke kan træde en bule i en blød hat?

Nej – Cykelstafetten er for alle med en cykel.

Skal man være Superman og have den dyreste cykel?

NEJ… Der er plads til alle uanset hvilken cykel, man kører på (dog ikke med motor eller med triudstyr)

Hvem kan deltage?

Alle med en cykel, som kan gennemføre mindst én omgang på ruten, kan være med.

Er der en aldersgrænse?

Alle der er fyldt eller fylder 16 år i 2017 kan deltage i Cykelstafetten.

OM “CYKELSTAFETTEN RUDERSDAL” OG AFVIKLINGEN

Hvor mange ryttere vil der være på ruten ad gangen

Én rytter pr. deltagende team – max 1.200 ryttere, hvilket skulle give god plads til alle på den 14 hhv. 15 km lange rundstrækning.

Hvordan forgår starten?

Starten vil finde sted ved foden af Geels Bakke (Virum/sydsiden). Afhængigt af deltagerantallet vil deltagerne sandsynligvis blive opdelt i grupper for at sikre en god spredning.

Hvilket ”outfit” skal jeg køre i?

Det er hamrende ligegyldigt – bare du ser godt ud 🙂 og er klar til hele Danmarks Cykelfest.

Hvordan foregår skiftet?

Vi vil bruge et ”Pit-system” (kendt fra bl.a. Formel 1), hvor de deltagende hold placeres i pits, hvorfra alle skift skal foretages.

Det er op til hver enkelt hold at sikre, at en ny rytter IKKE kører ud på sin omgang, før holdkammeraten er kørt ind i holdets pit.

Vi vil formentligt køre med en depeche i form af en drikkedunk, der skal overdrages ved skifte – mere info om dette senere.

Hvordan ved holdet, hvornår man skal skifte rytter?

Der vil være en ”forvarsling” ved ca. 2.000 meter før skiftezonen, hvilket skulle give tid nok til, at man ved, hvornår man skal skifte. Endvidere vil vores tidstagere fra Ultimate have en app, således at man kan følge sin rytter og estimere skiftet i god tid. Informationer om dette og meget andet vil tilgå alle tilmeldte i god tid inden løbet.

Hvordan beregnes tiderne?

Alle deltagere har en chip indbygget i deres startnummer (som monteres på styret). Hver enkelt rytters tid lægges sammen og man kan løbende se holdets tid. Man kan også indbyrdes sammenligne individuelle tider.

Modtager jeg yderligere information inden løbet?

Der udsendes deltagerinformation til alle deltagere senest to uger før løbet. Hvis du har spørgsmål inden dette, så kontakt venligst info@cykelstafetten.com.

Hvad gør jeg, hvis min cykel bliver defekt under løbet?

Der vil være cykelservice tæt på skiftezonen og servicebiler på ruten.
Du skal bare stille dig i vejsiden og markere med armen i vejret, at du har defekt. Servicen vil være tydeligt markeret, så du kan se, når de kommer rundt. Det vil dog være en god ide at medbringe en ekstra slange, lappegrej og en pumpe, hvis du vil hurtigt af sted igen.

Hvor smider jeg mit affald?

Der er opstillet affaldsspande i start- og målområdet. Skrald, indpakningspapir og andet må ikke smides i naturen eller på ruten. Observeres dette, bliver deltagerens hold tildelt en straf på minus 2 omgange – og i grelle tilfælde vil hele holdet blive udelukket fra løbet.

Gælder det om at køre hurtigst?

Nej, det gælder om at være med – være med til at skabe en cykelfest på ruten. Man må naturligvis køre så hurtigt, som man lyster, blot man tager hensyn til dem, der kører mindre stærkt.

Back To Top