fbpx
skip to Main Content

Jens Voigt – verdens mest elskelige tysker

I 2004 trådte en lang, smilende og højenergisk tysker ind på Team CSC. Bjarne Riis og holdet var i underskud for dét, man kalder kontrollerende kraft. Altså den type rytter, som både kan køre sig i bund for holdets kaptajn eller slide en lang dag i et udbrud, hvor man i sidste ende skal være offensiv forpost.

Jens Voigt – med kælenavnet Der Jensie – viste sig at være enhver sportsdirektørs drøm. Også Riis’. For ikke nok med, at den nu 45-årige tysker øjensynligt var stærk som en bjørn, Voigt udviklede sig også hurtigt til at være det sociale fyrtårn, enhver arbejdsplads har brug for, hvis man vil skabe sammenhold, humør og menneskelige bånd.

Sportslige viste Voigt sig også at være en succes. Det blev til etapesejre i Tour de France og flere andre etapeløb. Ja, tro mod sin selvopofrende natur overlod Voigt i 2004 den samlede sejr i Post Danmark Rundt til Kurt-Asle Arvesen, fordi den norske Team CSC-kollega havde gjort sig fortjent til det.

Ikke mange ryttere i professionel cykelsport slipper igennem skærende uden en mislyd eller flere i feltet. Men Voigt er noget så sjældent som en mand uden fjender og da han i 2014 stoppede som aktiv, var det omgærdet af en kolossal respekt.
Privat har Jens Voigt bestemt ikke ligget på den lade side. Han er far til seks børn og det faktum har formentlig været en medvirkende årsag til, at den lange døgnbrænder så ofte er trådt igennem som et fuldt og helt menneske.

Jens Voigt

Back To Top