fbpx
skip to Main Content

Cykelstafetten i Rudersdal 2017

’Cykelstafetten i Rudersdal’ ruller videre i 2017

Den første søndag i juni 2017 går startskuddet igen til Danmarks mest unikke motionscykelløb, når VM-ruten igen danner ramme om ’Cykelstafetten i Rudersdal’. Motionscykelløbet kombinerer den gode cykeloplevelse med socialt samvær, og alle kan være med.

Mere folkefest end cykelløb

Deltagerne skal igen dyste i en holdstafet, som vi kender det fra DHL-Stafetten. Derfor indbyder cykelløbet til, at kollegaer, naboer eller venner kan stille op og dyste mod hinanden. Og mens holdkammeraten er på cyklen, bliver der rig mulighed for at hygge med andre deltagere og tilskuere i målområdet på Geels Bakke, som omdannes til en folkefest med masser af underholdning til både deltagere og tilskuere.
– For os har det været vigtigt, at det er mere folkefest end cykelløb. Der er plads til alle, og formen med at cykle i stafet giver en helt særlig synergi. For mange motionister er det motiverende at have et mål at træne frem mod. Vi er derfor glade, hvis ’Cykelstafetten i Rudersdal’ er med til at motivere flere til at bruge cyklen som motionsform, lyder det fra initiativtagerne Ole Reersted Egeblad og Henrik Andersen.
–’Cykelstafetten i Rudersdal’ i juni i år var en positiv oplevelse med mange glade deltagere og tilskuere. Arrangementet forener det sociale samvær med muligheden for at prøve kræfter med cykling. Det ligger i tråd med kommunens ønsker om at styrke fællesskabet og skabe initiativer, hvor alle kan være med. Vi er derfor positive overfor arrangementet igen i 2017 og håber, at mange vil benytte chancen til at få motion, more sig og nyde omgivelserne i vores smukke kommune, siger borgmester Jens Ive.

Sikkerheden er i fokus
Afviklingen af ’Cykelstafetten i Rudersdal’ i 2016 forløb uden uheld. Næste år sætter arrangørerne lige så stort fokus på sikkerheden.
– I 2017 vil vi igen have et samarbejde med Rigspolitiets Idrætsforening, som stiller op med race marshals på motorcykler fra MC Task Force samt et stort antal uddannede trafik-officials. Det garanterer, at vi kan regulere trafikken og sikre afviklingen så sikkerheden er i top for deltagerne og borgerne oplever et minimum af gener.” fortæller Ole Reersted Egeblad og Henrik Andersen.

’Cykelstafetten i Rudersdal’ vil fremme den gode cykeladfærd

Som en del af aftalen mellem arrangørerne af ’Cykelstafetten i Rudersdal’ og Rudersdal Kommune er der etableret en cykelfremmende pulje. Hvert år efter afvikling af ’Cykelstafetten i Rudersdal’ bidrager arrangørerne til cykelfremmende formål. I år er indsatsen målrettet den gode adfærd.
– Vi er meget opmærksomme på det stigende antal motionscyklister, der bruger vejene i Rudersdal. Kommunen indbyder med den flotte natur og det kuperede terræn til cykling. Og det er vi glade for. Samtidig er det vigtigt, at træningen sker i harmoni med beboere og bilister. Vi arbejder derfor med initiativer, der skal fremme den gode adfærd og skabe en fælles forståelse for, at vi alle skal tage hensyn til hinanden. Vi arbejder for at skabe dialog med cykelklubberne, og i tæt samarbejde med arrangørerne af ’Cykelstafetten i Rudersdal’ er vi ved at udarbejde alternative motionscykelruter til de ruter, der går igennem meget beboede områder, fortæller borgmester Jens Ive.

Cykelstafetten får vokseværk
Efter succesen på den klassiske VM-rute i Rudersdal udvider arrangørerne i 2017 med to nye arrangementer i henholdsvis Kolding og i Rebild. Som noget nyt vil der i Kolding og Rebild også blive åbnet mulighed for at køre et traditionelt motionscykelløb dagen før, stafetten skydes i gang.

Back To Top